Hangi parti ne kadar oy alacak?

  • Ana Sayfa
  • Hangi parti ne kadar oy alacak?
Hangi parti ne kadar oy alacak?
ABD'li yatırım kuruluşu Goldman Sachs, Türkiye'de gerçekleşecek olan yerel seçimleri değerlendirdi. AK Parti kayıpta, CHP yükselişte... İşte seçim tahmini;Abone ol

Goldman Sachs hazırladığı raporda 29 Mart pazar günü Türkiye'de gerçekleşecek olan yerel seçimleri değerlendirdi.

Raporda, iktidar partisi AKP'nin yaşanan kürsel kriz ve derinleşen resesyon ned nebraska seo eniyle oy kaybına uğrayacağına yer verdi.

Rapora göre Türkiye'de 2004 yılında gerçekleşen seçimlerinde yüzde 42, 2007'deki seçimlerde ise yüzde 47 oranında oy kazanan AKP önümüzdeki yerel seçimlerde yüzde 40 -45 aralığında kalacak.

Buna karışılık muhalefet partilerinde çok ciddi bir kazanç görmeyen Goldman Sachs'a CHP yüzde 25'lik oya sahip olurken MHP yüzde 15 civarında kalacağı öngörüsünde.

Son iki yılda yaşanan küresel kriz dahilinde yapılan çalışmaların yetersizliğinin AKP'ye oy kaybı olarak döneceğini belirten raporda, fakir kesim, artan işsizlik oranı AKP'nin oy beklentisini aşağı çekecek. Düşüşe rağmen AKP'nin iktidar olarak kalacağını kaydeden Goldman Sachs raporunda AKP'nin ideoloji ve organizasyon yönünden üstün olduğu da kaydedelmiş.

Rapor yerel seçim sonuçlarının, öngörüler dışında gerçekleşmesi ile AKP'nin yüzde 50 oy üzerine çıkması halinde neler yaşanacağına da yer vermiş. Eğer AKP beklentilerin üzerinde oy kazanırsa fazla güvenli bir yapıya bürünecek. Bu güven lâik kesim ile yaşanan sorunların daha da keskinleşmesine neden olacak.



Kategori : GÜNCEL