Sıfır oy çıktı rezil oldu

Sıfır oy çıktı rezil oldu
Seçimin en ilginç vakası bu sanırız. Karısı bile ona oy vermedi. Üstelik de gidip rakibine oy attı. Peki ya adayın oyu ne oldu dersiniz... Abone ol

Yerel seçimlerin en ilginç seçim yarışı Sivas'ın Zara ilçesinde yaşandı. Muhtar adayına eşi oy vermedi. Dahası gidip rakibine oy attı. Sandıktan ise sıfır oy çıkınca, adayın kendi kendine de oy vermediği ortaya çıktı. Aday, ilçede günün dalga konusu oldu.

Zara ilçesine bağlı Şerefiye Beldesi Kayabaşı Mahallesi'nde muhtar adayı olan Menderes Yılmaz, yerel seçimlerde öyle böyle hayal kırıklığına uğramadı.

KENDİSİ BİLE RAKİBE OY VERDİ

Mahalle muhtarlığı için yarışan 3 adaydan biri olan Yılmaz, seçimde cebine koyduğu rakip adayın oy pusulasını yanlışlıkla sandığa atarak rakibine oy verince kendi oyunu bile alamadı.

EŞİ DE RAKİBE OY VERDİ

Yılmaz, Kayab new mexico seo aşı Mahallesi'nde yaşadığını ve çiftçilikle uğraştığını söyledi.
Seçimlerde mahallesine hizmet etmek amacıyla muhtar adayı olduğunu kaydeden Yılmaz, ancak eşinin de rakibine oy verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Muhtarlığa adaylığımı koydum, ama kazanamadım. Kendi oyumu bile kendime verememişim. Yanlışlıkla başka bir adaya vermişim. Muhtar olamadım onun için üzüntülüyüm. Ailem bile 'Benim oyuma kimse karışamaz' dedi bana vermedi. Aynı şekilde ağabeyim ve tüm akrabalarım da oylarını rakiplerime verdiler. Eğer sandıktan bir oy çıksaydı kendime oy verdiğimi sanacaktım. Ben de yanlış kullanınca sandıktan sıfır oy çıktı. Eğer muhtar olabilseydim mahalle yolunun yarım kalan asfaltının tamamlanması için mücadele edecektim.''

Seçim öncesi 100 afiş bastırdığını, iyi bir şekilde çalıştığını kaydeden Yılmaz, mahallelinin bir daha ki seçimler için kendisine muhtarlık sözü verdiğini ifade etti.

Mahalle muhtarlığını 75 oyla kazanan Efendi Coşkun ise iyi bir ortamda seçim yapıldığını, mahallelinin kendisini muhtar olarak görmek istediğini belirterek, rakip aday Menderes Yılmaz'ın bile kendisine oy verdiğini ifade etti.

SEÇİME GİRMEDİ AMA
KÖYLÜ İNAT ETTİ YİNE ONU SEÇTİ...

[PAGE]


SEÇİME GİRMEDİ AMA
KÖYLÜ İNAT ETTİ YİNE ONU SEÇTİ...

29 Mart Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde, İnegöl'e bağlı İsaören köyünde ilginç bir gelişme yaşandı. Muhtarlık için aday olmayan İsaören Köyü Muhtarı İsmail Çubukçu, köylülerinin kendisinden habersiz verdiği oylarla yeniden seçildi.

2004 seçimlerinde muhtar seçilerek görevini bugüne kadar sürdüren İsaören Köyü Muhtarı İsmail Çubukçu, köylülerin bütün ısrarlarına rağmen bu defa aday olmadı ve seçimi beklemeden İstanbul'a gitti.

O İSTANBUL'DA KÖYLÜ SANDIKTA

Muhtarlık için Hüseyin Kutlu, Fikri Türk, Ali Aydın ve Abdullah Dündar aday olurken, köydeki iki sandıkta bulunan oylar sayılmaya başlayınca ilginç olay ortaya çıktı. Aday olmadığı halde İsmail Çubukçu'ya toplam 297 oy çıkarken, adaylıklarını günler önce açıklayan ve harıl harıl propaganda faaliyetlerinde bulunan Hüseyin Kutlu 187, Fikri Türk 49, Ali Aydın 37 ve Abdullah Dündar 15 oy aldı.

BİR KÖYLE ONDAN HABERSİZ SÜRPRİZ HAZIRLAMIŞ

Sürpriz gelişmeyi, köyün yaşlılarından 70 yaşındaki Lütfü Türk'ün hazırladığı öğrenildi. Seçimlerden yaklaşık bir ay önce köydeki yaşlıları da yanına alan Lütfü Türk, İsmail Çubukçu'yu yeniden aday olması için ikna etmeye çalıştı. Ancak İsmail Çubukçu, yaşlıların teklifini kabul etmedi.



Kategori : POLİTİKA