Seçimin galibi hangi ajans oldu?

  • Ana Sayfa
  • Seçimin galibi hangi ajans oldu?
Seçimin galibi hangi ajans oldu?
Televizyonlar seçim sonuçlarını anında verdiler ama onların da bu sonuçları aldıkları bir kaynak vardı. Seçimin galibi onlar oldu. Abone ol

Cihan Haber Ajansı'nın (CİHAN) 29 Mart yerel seçimlerinde gösterdiği başarı, birçok medya yöneticisinin takdirini kazandı. CİHAN'ın doğru ve hızlı bir şekilde ilettiği verileri izleyicilere aktaran televizyon yöneticileri, "Güvenimizi boşa çıkarmayan CİHAN 1 numara" görüşünde birleşti.

CİHAN, 29 Mart mahalli idareler seçiminde gösterdiği üstün performans ile bir seçim başarısına daha imza attı. Sandık başlarında görevlendirdiği yaklaşık 50 bin çalışan ile verileri anında televizyonlar ve internet sitelerine ulaştıran CİHAN, medya yöneticilerinin takdirini kazandı.

CİHAN'ın başarısını "1 numaraydı" şeklinde değerlendiren CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand; "Cihan Haber Ajansı son derece güzel bir çalışma yaptı. Arkadaşlarımızın bana söylediği bir şey var; 'YSK'yı biz lağvedelim, bütün seçim unsurunu Cihan Haber Ajansı'na bırakalım. Çok daha iyi sonuç alınır' dediler. Bütün kalbimle katılıyorum. Verdikleri rakamlar, işin yürüyüşü, her şeyi ile Cihan 1 numaraydı. Tebrikler." şeklinde konuştu.

Daha önceki seçimlerde CİHAN ile birlikte çalıştıklarını vurgulayan NTV Haber Yönetmeni Kemal Can da, verileri 'hızlı ve güvenilir' olarak niteledi. Can, "Hızlı ve güvenilir data aktarmasının google ads service verdiği güvenle işbirliği yaptık. CİHAN'ın verdiği bilgilerle seçim sonuçlarını ekrana taşıdık. Herhangi bir aksaklık yaşamadık. Beklediğimiz hızda, kalitede ve doğrulukta sonuçlar geldi. O yüzden memnunuz." diye konuştu.

Sonuçlar aktarılırken İstanbul Büyükşehir adaylarının oy oranlarındaki iniş çıkışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Can, "Ben o sırada yayındaydım. Bilgisayar başında ne yaşandığını tespit edemedim doğrusu. Yayında bana aktarılanı aktardım ben izleyicilere. Önce iki aday arasındaki fark çok açıkken, sonra bir başka kaynağa göre farkın kapandığını gördük. 10 küsur puandan 2 puana kadar indiğini gördük. Bu da veri toplama ile ilgili bir şey anladığım kadarıyla. Doğrusu ayrıntılara çok fazla hakim değilim. İHA ile CİHAN arasındaki farklı veri geçişinden kaynaklandığını biliyorum. Biz CİHAN'ı kullanarak devam ettik yolumuza. Aynı organizasyonu devam ettirdiği sürece CİHAN'ın abonesi olmaya devam edeceğiz.

"YSK AKSADI, AMA CİHAN'IN SİSTEMİNDE SORUN YAŞANMADI"-

Kanal 24 Yayın Yönetmeni Cengiz Er ise, Kanal 24'te Cihan Haber Ajansı'yla ikinci kez çalıştığını belirtti. Er, "22 Temmuz 2007'de yapılan seçimde de beraberdik. Her zaman ki gibi Cihan Haber Ajansı'nın bir güven, istikrarlı bir çizgisi var. Diğer kanallar gibi bu seçimde de onu tercih ettik. Bu seçimin bir galibi de Cihan Haber Ajansı. CİHAN, istikrarlı bir çizgisi olduğu gibi, çok iyi örgütleniyor. YSK'da aksaklıklar oldu; ama Cihan Haber Ajansı'nın sisteminde sorun yaşanmadı. Umarım CİHAN'ın bu çizgisi devam eder ve gelecek seçimde de birlikte çalışırız. Cihan Haber Ajansı'nı kutluyorum, tebrik ediyorum." dedi.

SKY TÜRK Yayın Yönetmeni Barış Tünay da, 2007'de Cihan Haber Ajansı'yla çalıştığımız zaman inanılmaz bir süratle bu sonuçları verdiler ve hatta ben Cihan Haber Ajansı'nı arayıp, herkes kötü giderken arar ben dedim iyi giderken arayım. Allah razı olsun elinize sağlık dedim. Genel seçimlerden sonra da yerel seçimlerde de, çok hızlı bir şekilde binlerce kişi ile çok başarılı bir şekilde sonuçları ilettiler. Biz CİHAN ile çalışmaktan çok memnun olduk açıkçası çok memnunuz. Belediye seçimleri olmasına rağmen hiçbir sorun yaşanmadı." görüşünü dile getirdi.

STV Haber Koordinatörü Metin Yıkar da, Cihan Haber Ajansı'nın seçim kredisinin çok iyi olduğunu söyledi. Yıkar şöyle konuştu; "Son birkaç seçimde gösterdiği performansla hızlı ve doğru bilgileri ekrana yansıtmış olmasıyla birlikte kredisinin bütün televizyonlar tarafından çok iyi ve olumlu olduğunu biliyorum zaten. Bu yıl da yine Cihan Haber Ajansı ile çalışmak, bütün televizyonlar için olduğu gibi bizim için de çok önemli bir faktördü."

ATV Haber Genel Yayın Yönetmeni Fuat Uğur ise, CİHAN'ın verilerinde hiçbir sorunun bulunmadığını ifade etti. Uğur, "Çalıştığım bütün kurumlarda Cihan Haber Ajansı'yla çalıştım. Cihan Haber Ajansı çok ciddi çalışıyor. Bunun farkında olduğumuz için anlaşma yaptık. Bu seçimlerde de onlarla anlaşma yaptığımız için memnunum. Bu saat itibariyle akan verilere baktığımızda herhangi bir sorun çıkmadı. Sağlıklı veriler geldi, doğru veriler geldi. Bizde bunları anı anına ekrana yansıtabildik. Herhangi bir aksama olmadı. Bundan dolayı memnunuz. Başarılı bir çalışma gerçekleştirdi. Cihan Haber Ajansı beni yanıltmadı. Bu anlamda memnun olduğumu söyleyebilirim. Bundan önceki çalışmalarımızdan edindiğimiz deneyimlerle zaten onlarla çalışmayı düşünmüştük." diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun sisteminin çökmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uğur, "YSK'nın bilgisayar sistemi ile Cihan Haber Ajansı'nın sistemi arasında bir karşılaştırma yapmak istemiyorum. YSK'nın kurduğu ağda profesyonel insanlar yok. Cihan Haber Ajansı profesyonel insanlarla ve profesyonel ekipmanlarla çalışıyor. YSK'da aksamaların olması normal. Cihan Haber Ajansı'nın kendi alanında başarılı olduğunu söylemek doğru olur." değerlendirmesinde bulundu.

Önceki seçimlere göre Cihan Haber Ajansı'nın daha iyi olduğunu anlatan Uğur, "Bunun nedeni daha geniş kapsamlı muhabir ağı ve ekipman ağı oluşturduklarını duydum. Cihan Haber Ajansı'nın tebrik ediyorum." dedi.



Kategori : GÜNCEL