Okulda deney tankı patladı

Okulda deney tankı patladı
Denizli'de bir lisede deney yapıldığı sırada gaz tankı patladı. Olayda mucize eseri öğrenciler yaralı olarak kurtulurken bir öğretmen de yaralandı.Abone ol

Denizli´de Valilik bitişiğindeki Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi´nin bahçesinde proje yarışması için deney yapılırken gaz tankı patladı. Olayda 3 öğrenci ve 1 öğretmen yaralandı. Patlamanın öğrenciler dersteyken yaşanması faciayı önledi.

Olay, bugün saat 15.40 sıralarında, Gazi Bulvarı´nda yer alan Valilik binasının hemen bitişiğindeki Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesi´nin bahçesinde me eticaret seo ydana geldi. Milli Eğitim Bakanlığı´nın düzenlediği Proje Tabanlı Beceri Yarışması'na, ``Hayvan Gübresinden Gaz Elde Etme Sistemi Projesi'' ile katılan Buldan Ali Tunaboylu Anadolu Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencileri Ahmet Aslan (17), Mehmet Özcan Ekinci (17) ve İbrahim Pehlivanoğlu (17) aynı okulun meslek öğretmeni Sadık Ayhan (40) ile birlikte iki tanktan oluşan sistemi denemek istedi. Bu sırada şiddetli bir patlama yaşandı. Patlama okulda ve Valilik binasında kısa süreli panik yaşanmasına neden olurken, yaralı öğretmen ve öğrenciler, valilik araçlarıyla Denizli Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Yüzlerinden hafif şekilde yaralan 3 öğrenciden Mehmet Özcan Ekinci´nin kafa derisinde de sıyrıklar olduğu belirlendi. Meslek öğretmeni Sadık Ayhan´ın ise gözünden yaralandığı ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edildi. Öğretmen ve öğrencilerin yakınları hastaneye akın etti. Bazı öğrenciler, taburcu olan arkadaşlarına sarılıp gözyaşı döktü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, patlamanın yaşandığı sırada öğrencilerin derste olması, Denizli 2 ve 3 No'lu seçim kurullarının ise okulun başka bir binasında görev yapması faciayı önledi. Güvenlik güçleri okulun etrafını güvenlik kordunu içine alırken, meraklı öğrenciler ve vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

İtfaiye ekipleri ile Denizli´nin doğalgaz dağıtımını üstlenen Kentgaz yetkilileri de olay yerine gelip metan gazı tanklarını inceledi, yeni bir patlama olmaması için önlem aldı. Yetkililer, patlamanın gaz tankı basınç göstergesinin çalışmamasından kaynaklandığı bildirdi. Sıkışan metan gazının büyük bir gürültüyle patladığı ifade edildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de patlamanın nedenine ilişkin teknik incelemenin devam ettiğini kaydetti. Bu arada, patlama sonrası yaşanan panik de okulun güvenlik kameralarına yansıdı.



Kategori : GÜNCEL