Topbaş rakibi için ne dedi?

Topbaş rakibi için ne dedi?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, oyunu Florya'da kullandı.Abone ol

Topbaş, eşi Özleyiş ve oğlu Mustafa Ömer ile geldiği Florya Şenlikköy'deki Murat Kölük İlköğretim Okulu'ndaki 1356 numaralı sandıkta oy verme işlemini tamamladı.

Topbaş, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''İstanbulumuza, ulusumuza hayırlı olsun'' dedi.Topbaş, demokratik iradenin sandığa yansıması için bütün vatandaşlara oylarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Gazetecilerin ''Bu seçim sürecinde en çok aklınızda kalan neydi?'' şeklindeki sorusu üzerine, Topbaş, şöyle kon seo agency uştu:

''Bu seçimde de birçok anılarımız var. Tabii bir demokratik yarış. Bu yarışta belki hoş olmayan ifadeler duymuş olabiliriz, maksadını aşmış olabilir. Artık onlar geride kaldı. Sandıktan sonra siyasette hiçbir zaman husumet güdülmez. Siyasette ülkenin geleceği için yetki istiyoruz. Vatandaşlardan alacağımız bu yetki adına bir siyasi mücadele vardı ama artık bu mücadele döneminde kalmıştır. Sandıktan sonra yine insanlarla, siyasi partilerle ilişkilerimiz devam edecektir. Bunu geleceğe taşımak hiç doğru değildir. Her süreçte bazı ufak tefek sıkıntılar olsa da üzücü ifadeler de olsa onu orada bırakmak en doğrusu.''

''Bu seçim sürecinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmediniz. Seçimden sonra bir araya gelmeyi düşünür müsünüz?'' şeklindeki soru üzerine de Topbaş, ''Bir araya gelebiliriz, karşılaşırız, görüşürüz. Kendisi İstanbul milletvekili. İstanbul ile ilgili talepler olduğu zaman onu da İstanbul adına takip ederler'' diye konuştu.

''Oyunu kullanırken muhtar adaylarına ait pusulaların hepsinden birer tane aldığı'' hatırlatılan Topbaş, ''Bir tane almış olsaydım siz oradaydınız hangi adaya oy verdiğimi görürdünüz. Hepsinden bir tane aldım kimsenin gönlü kalmasın diye ama içeride tercihimi yaptım'' şeklinde konuştu.

Topbaş, bu seçimin en önemli anısı ve unutulmayacak izinin Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi olduğunu ifade ederek, ''Değerli kardeşim diye hitap edeceğim. Kendisi duruşuyla, tavrıyla, ilkeliliğiyle bilinen bir insan. Gerçekten güzel bir vatan evladı. Ben ailesi başta olmak üzere BBP camiasına, sevenlerine, ulusumuza başsağlığı diliyorum'' dedi.

Topbaş, Yazıcıoğlu'nun Salı günü yapılacak cenaze töreninde bulunmak istediğini sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL